duminică, 14 august 2016

Avertisment de la POLIȚIE! Un nou tip de escrocherie face victime printre români



Un nou tip de escrocherie, asemănător metodei ”Accidentul”, face victime în rândul persoanelor naive. Un astfel de caz a fost semnalat luni, 14 decembrie 2015, Poliţiei Municipiului Hunedoara, de către fiul unei femei în vârstă de 77 de ani, din municipiul Hunedoara, scrie voceatransilvaniei.ro.

Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții IPJ Hunedoara, din relatările bărbatului a rezultat faptul că mama acestuia a fost apelată pe telefonul fix de bărbat, care s-a recomandat a fi poliţist şi a anunţat-o că fiul acesteia ar fi lovit un cetăţean cu o sticlă în cap. În urma loviturii, cetăţeanul ar fi decedat, iar pentru ca fiul femeii să scape de închisoare, apelantul i-a solicitat acesteia „toţi banii din casă”, iar în scurt timp, la domiciliul acesteia, urmând să se prezinte unavocat pentru a ridica suma de bani.


În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.
Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, Poliţia Română vă recomandă:
Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale. Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor.
Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.
Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi întrebări suplimentare referitoare la veridicitatea lor.

Acum se mai citeşte:
Descoperire miraculoasă în sâmburii de măsline. Vindecă diabetul

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Author

5/Stiri/feat-slider

Recent

loading...